Home>Duurzaam wonen

Welke mogelijkheden zijn er om duurzaam te wonen?

Leestijd:
2 minuten
Laatste update:
15 mrt 2022
Duurzaam wonen

Er zijn diverse mogelijkheden om je woning te verduurzamen. Misschien wil je besparen op de steeds hogere energiekosten, of wil je je best doen om de uitstoot terug te dringen. Op deze pagina vind je een beknopt overzicht van de verschillende opties. Klik op de links om meer informatie te vinden over de maatregelen waar jij interesse in hebt.

Zonnepanelen

Met zonnepanelen kun je je eigen elektriciteit opwekken. Wat houdt het in om zonnepanelen op je woning te installeren? Je wilt besparen op je stroomrekening, maar wel zeker weten dat je het juiste systeem aanschaft.

Voor welke panelen en omvormers je kiest en of je huurt of koopt zijn belangrijke aspecten bij het maken van een keuze. Momenteel betaalt de overheid mee aan jouw panelen. Dit maakt investeren in zonnepanelen extra interessant.

Lees onze artikelen over zonnepanelen voor meer informatie.

zonnepanelen

Warmtepomp

Een warmtepomp is een alternatief voor de cv-combi-ketel waarmee je een woning en het tapwater kunt verwarmen. Een warmtepomp maakt gebruik van elektriciteit waardoor er geen gas meer nodig is voor warm water in huis. Gas is een fossiele brandstof die langzaam opraakt, dus vanuit de Nederlandse overheid en de EU wordt er gestuurd op duurzame alternatieven.

Een zeer populair alternatief is de warmtepomp. In dit artikel kom je meer te weten over de verschillende soorten warmtepompen, hoe deze werken en wat de prijzen en subsidiemogelijkheden voor een warmtepomp zijn.

Lees onze artikelen over warmtepompen voor meer informatie.

warmtepomp

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie, met de huidige gasprijzen kun je eigenlijk niet zonder. Het is een snelle en effectieve manier om het gasverbruik van je woning flink te verlagen. Bij woningen zonder spouwmuurisolatie gaat er veel warmte verloren door de buitenmuren.

Door de spouwmuren te isoleren, kun je tot 30% aan stookkosten besparen. Dit kan jaarlijks meer dan €1.000 op de energierekening schelen. Daarnaast verbetert het comfort in huis en wordt de CO₂ uitstoot van de woning verlaagd.

Lees onze artikelen over spouwmuurisolatie voor meer informatie.

spouwmuurisolatie
Leestijd
2 minuten
Datum
15 mrt 2022

Ook een duurzame woning?

Ontvang tot 4 offertes

Gratis en vrijblijvend

Lokale installateurs

Gratis offertes ontvangen

Ook interessant voor jou

Gaat Nederland isolatie verplichten?

Lees meer

Een energielabel voor mijn huis, wat heb ik eraan?

Lees meer

Heb je een vraag voor ons?

Aanhef*

Voornaam*

Achternaam*

Emailadres*

Bericht*

Door op "verstuur bericht" te klikken ga je akkoord met de algemene voorwaarden.

duurzaamheidsvergelijker logo

Via dit contactformulier kun je ons een vraag stellen. Wij proberen je vraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Om offertes aan te vragen, gebruik je de offerte tool. Klik op onderstaande knop om je offerte-aanvraag te starten.

Offertes aanvragen
Omhoog