Home>Spouwmuurisolatie>Spouwmuurisolatie kosten

Spouwmuurisolatie kosten

Leestijd:
7 min
Laatste update:
8 mei 2024
Spouwmuurisolatie kosten

De kosten van spouwmuurisolatie in het kort: Je kunt rekenen op prijzen vanaf € 700 voor een kleine tussenwoning tot ongeveer € 3.500 voor een grote vrijstaande woning. De exacte prijs is afhankelijk van allerlei factoren en er is subsidie beschikbaar. Hier lees je meer over op deze pagina.

Met spouwmuurisolatie verdwijnt er minder warmte door de muren van je woning naar buiten. Hierdoor bespaar je zo'n 15 tot 30% op je stookkosten. Met de huidige energietarieven loopt de jaarlijkse besparing al snel op tot € 1.000 of meer. De investering in spouwmuurisolatie is na enkele jaren dan ook al terugverdiend.

Wat kost spouwmuurisolatie gemiddeld?

Gemiddelde kosten spouwmuurisolatie per woningtype
Type woningSpouwmuurisolatie kostenJaarlijkse besparing stookkosten
Appartement€ 700 - 1.000€ 100 - 250
Tussenwoning€ 700 - 1.200€ 200 - 300
Hoekwoning € 1.500 - 2.000€ 400 - 600
2 onder 1 kap woning€ 1.800 - 2.500€ 500 - 700
Vrijstaande woning€ 2.500 - 3.500€ 800 - 1.200
Toelichting +-

Dit zijn de gemiddelde all-in kosten voor spouwmuurisolatie inclusief btw en inclusief eventuele bijkomende kosten. Er is in deze prijzen nog geen rekening gehouden met subsidie. De jaarlijkse besparing is gebaseerd op de gasprijs in Nederland in 2022.

De exacte prijs van spouwmuurisolatie verschilt per isolatiebedrijf en wordt verder beïnvloed door de volgende zaken:

 • Oppervlakte muren
 • Type isolatiemateriaal
 • Breedte van de spouw
 • Bereikbaarheid van de woning
 • Ventilatiekokers plaatsen (optioneel)
 • Spouwborstels plaatsen tussen buren (optioneel)
 • Schoonmaken van de spouw (optioneel)
 • Dichten van spouwmuren (optioneel)

De kosten van spouwmuurisolatie verschillen behoorlijk per woning. Ben jij benieuwd naar de exacte kosten voor jouw woning? Vergelijk dan vrijblijvend enkele offertes. Een isolatiespecialist komt gratis bij je langs om de spouwmuren te inspecteren en een offerte op te maken. Het is verstandig om meerdere isolatiebedrijven te vergelijken.

Tip

Wie één, twee of meer energiebesparende maatregelen aan de woning laat uitvoeren, komt in aanmerking voor ISDE subsidie. De subsidie voor isolatie is in 2024 bij één maatregel 15% en bij twee maatregelen is dat 30% van de kosten. Hierdoor kun je de investering in spouwmuurisolatie al binnen 2 tot 3 jaar terugverdienen!

Sinds januari 2023 krijg je ook subsidie als je één isolatiemaatregel uitvoert. Je mag de subsidie tot 12 maanden na uitvoering van de klus aanvragen. Subsidie voor het voldoen aan één isolatiemaatregel is 15% van de kosten, in plaats van de 30% bij meer dan één isolatiemaatregel.

Muurisolatie kosten met EPS parels

De kosten voor spouwmuurisolatie met EPS parels liggen gemiddeld tussen de €1.500 en €3.500. Dit bedrag is meestal binnen 4 jaar terugverdiend en met subsidie nog sneller. De prijs per vierkante meter ligt tussen de € 20 en € 25.

EPS parels (piepschuim korrels) zijn een van de meest gebruikte isolatiematerialen en hebben een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Dit materiaal wordt, samen met glaswol, het vaakst toegepast als muurisolatie.

Spouwmuur isolatie kosten met glaswol

De spouwmuur isolatie kosten met glaswol vlokken liggen, net als EPS parels, gemiddeld tussen de €700 en €3.500. Dit bedrag is meestal binnen 4 jaar terugverdiend en met subsidie nog sneller. De prijs per vierkante meter ligt tussen de € 10 en € 20.

Glaswol vlokken - meestal Supafil inblaaswol van Knauf - is een van de goedkopere isolatiematerialen en heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding. Naast de uitstekende warmte-isolatie dient glaswol ook als geluidsisolatie.

Kosten voor spouwmuurisolatie met PUR schuim

De kosten voor spouwmuurisolatie met PUR schuim liggen gemiddeld tussen de €1.500 en €5.000, Dit bedrag is meestal binnen 6 jaar terugverdiend. De prijs per vierkante meter ligt tussen de € 25 en € 40.

PUR schuim (polyurethaan) is een van de duurdere isolatiematerialen en heeft de hoogste isolatiewaarde. Dit materiaal wordt minder vaak toegepast dan de gebruikelijke isolatiematerialen EPS parels of glaswol.

Kosten spouwmuurisolatie per m²

Kosten spouwmuurisolatie per m2
IsolatiemateriaalKosten per m²
EPS parels€ 20 - 25
Glaswol vlokken€ 10 - 20
PUR schuim€ 25 - 40
IsolatieFoam (bij-isoleren)€ 20 - 30
Toelichting +-

Gemiddeld liggen de kosten van spouwmuurisolatie per m² tussen de € 15 en € 20. Dit geldt voor de meest gebruikte isolatiematerialen glaswol en EPS parels. Voor isoleren met PUR schuim zijn de kosten hoger, namelijk € 25 tot € 40 per m². Voor het bij-isoleren van verouderde isolatie m.b.v. isolatie Foam ligt de prijs per m² tussen de € 20 en € 30.

De exacte kosten kunnen per isolatiebedrijf verschillen. Daarnaast kunnen de volgende factoren de spouwmuurisolatie kosten per m² beïnvloeden:

 • Muuroppervlak: Hoe meer vierkante meter er in één keer geïsoleerd kan worden, des te lager wordt de prijs per m2.
 • Spouwbreedte: Hoe breder de spouw, des te meer isolatiemateriaal er in de muur past. Hierdoor worden de kosten per m2 hoger, maar de isolatiewaarde en de besparing stijgen ook.
 • Voegbreedte: Bij smalle voegen moeten er kleinere gaatjes geboord worden, waardoor het vullen van de spouw langer duurt en de prijs per m2 hoger wordt.
 • Type voegen: Het herstellen van speciale voegen, zoals knipvoegen, duurt langer en vergt expertise. Dit kan in de prijs per m2 berekend worden.
 • Af te leggen afstand: Wanneer het isolatiebedrijf veel reiskosten moet maken voor de klus, kan dit in de prijs per m2 worden doorberekend.
 • Man-uren: Als delen van een huis moeilijk bereikbaar zijn, duurt de klus langer. Deze meerkosten worden soms in de prijs per m2 doorberekend.
Spouwmuurisolatie met EPS parels

EPS parels: € 20 tot € 25 per m²

Spouwmuurisolatie met glaswol vlokken

Glaswol: € 10 tot € 20 per m²

Spouwmuurisolatie met PUR schuim

PUR schuim: € 25 tot € 40 per m²

Op zoek naar spouwmuurisolatie? En benieuwd naar de exacte kosten voor het isoleren van jouw woning? Ontvang nu tot 4 offertes van betrouwbare isolatie specialisten in jouw regio. Offertes vergelijken is gratis en vrijblijvend. Je zit dus nergens aan vast.

Extra kosten bij spouwmuurisolatie

Naast de kosten voor spouwmuurisolatie per vierkante meter, kun je ook rekening houden met eventuele bijkomende kosten. Deze extra kosten zijn specifiek per woning en worden meestal niet in de prijs per m² meegenomen. Je vindt deze extra kostenposten apart terug op de offerte en factuur.

Mogelijke bijkomende spouwmuurisolatie kosten zijn:

Kosten voor extra ventilatiekokers bij isoleren spouwmuren

Voor een gezond leefklimaat is ventilatie in (en onder) je huis belangrijk. Als je de spouwmuren van je woning isoleert, kan dit ervoor zorgen dat de ventilatie van je kruipruimte (en zolder) gehinderd wordt. Daarom plaatst het isolatiebedrijf ventilatiekokers.

Ventilatie kanalen naar de kruipruimte

Ventilatiekokers door de spouwmuur

Ventilatie kanalen naar de kruipruimte

Ventilatiekokers worden afgewerkt met een rooster

De kosten voor het plaatsen van extra ventilatiekokers zijn gemiddeld € 25 tot € 40 per stuk. Een gemiddelde woning heeft 4 ventilatiekokers nodig.

Kosten voor scheidingsborstels in de spouwmuur

Wanneer je huis grenst aan het huis van de buren, lopen de spouwmuren meestal door. Om te voorkomen dat er isolatiemateriaal in de spouwmuur van de buren terecht komt, worden er scheidingsborstels geplaatst in de spouw. De borstels worden op de grens met de buren aangebracht aan de voor- en achterkant.

Scheidingsborstels in de spouwmuur

Scheidingsborstels in de spouwmuur

Scheidingsborstels in de spouwmuur

De spouwborstels worden door een gaatje in de voeg in de spouwmuur aangebracht

De scheidingsborstels kosten ongeveer € 10 per strekkende meter. Een gevel is meestal 5 meter hoog. Heb jij aan één kant buren? Dan zijn hier 2 x 5 borstels nodig à € 10 per stuk (= € 100). Heb jij aan twee kanten buren? Dan zijn hier 4 x 5 borstels nodig à € 10 per stuk (= € 200).

Als de spouwmuren van het aangrenzende huis al geïsoleerd zijn, dan hoeven er geen extra spouwborstels geplaatst te worden.

Kosten spouwvervuiling verwijderen

Heb je last van vochtplekken onderaan de binnenmuur? Dan is de kans groot dat spouwvervuiling tussen de muren een koudebrug vormt. Dit komt bij ongeveer 10% van de woningen voor.

In het verleden kan er bijvoorbeeld bouwpuin in de spouw terecht zijn gekomen tijdens het (ver)bouwen of tijdens breekwerk. Ook dieren zoals muizen of vleermuizen kunnen het een en ander meenemen naar de spouw.

Een vervuilde spouw

Vervuiling in de spouwmuur

Endoscopisch onderzoek spouwmuur

De spouw wordt van binnen gecontroleerd met een endoscoop

Een isolatiebedrijf gebruikt een speciale camera, ook wel endoscoop genoemd, om de spouw van binnen te controleren op eventuele vervuiling.

De kosten voor het verwijderen van spouwvervuiling zijn gemiddeld €50 tot €150 per strekkende meter.

Spouwvervuiling moet weg gehaald worden voordat de nieuwe isolatie wordt aangebracht. Hiervoor worden enkele bakstenen uit de buitenmuur verwijderd en de spouw schoongemaakt. De bakstenen worden hierna weer terug gemetseld.

Kosten oude spouwmuurisolatie verwijderen

Vroeger was spouwmuurisolatie van minder goede kwaliteit dan tegenwoordig. Wanneer de spouwmuurisolatie al tientallen jaren in de muur zit, is de kans groot dat deze isolatie niet meer voldoet aan de huidige norm.

De isolatiewaardes waren in de jaren '80, '90 en begin 2000 lager dan tegenwoordig. Het kan dus zo zijn dat de oude isolatie zijn werk niet meer goed doet. Soms zien we zelfs dat deze verouderde isolatie verzakt of verpulverd is, waardoor er vochtproblemen en schimmelplekken kunnen ontstaan.

In sommige gevallen kan verouderde isolatie nog hersteld worden door er nieuwe isolatie-Foam aan toe te voegen. Is het oude isolatiemateriaal te erg verweerd? Dan kan het isolatiemateriaal het best worden verwijderd, waarna de spouwmuur opnieuw geïsoleerd wordt.

De kosten voor het verwijderen van oude spouwmuurisolatie zijn € 20 tot € 35 per m².

Hier komen de kosten voor eventuele nieuwe spouwmuurisolatie nog bij.

Kosten voor een hoogwerker of steiger

Als de muren van de woning meer dan 9 meter hoog zijn, of als gevels moeilijk bereikbaar zijn door een overkapping of aanbouw, kan een hoogwerker of steiger noodzakelijk zijn voor een veilige uitvoering.

Kosten voor een steiger kunnen oplopen tot € 250. De kosten voor een hoogwerker kunnen oplopen tot € 500. Gelukkig is een steiger of hoogwerker bij de meeste klussen niet nodig.

Spouwmuurisolatie subsidie

Wie in 2024 zijn spouwmuren laat isoleren, komt in aanmerking voor subsidie. Daarnaast zijn er meerdere regelingen waarmee je de spouwmuurisolatie kosten omlaag kan brengen:

 • Investeringssubsidie Duurzame Energie en energiebesparing (ISDE)
 • Verlaagd btw tarief op isolatiewerkzaamheden (9%)
 • Eventueel subsidie vanuit de gemeente
 • Groene lening tegen lage vaste rente
 • Financiering vanuit je hypotheek

ISDE subsidie voor woningisolatie

De ISDE regeling is een overheidssubsidie die energiebesparende maatregelen aan je huis vergoedt, waaronder spouwmuurisolatie. De subsidie is beschikbaar voor eigenaar-bewoners van de woning, dus niet voor verhuurders.

Sinds 2023 ben je niet meer verplicht om minimaal twee extra energiebesparende maatregelen toe te passen. Pas je maar één energiebesparende maatregel toe, dan krijg je een subsidie van € 4 per m2. Dat komt neer op ongeveer 15%. Pas je wel minimaal twee energiebesparende maatregelen toe, dan wordt dit verdubbeld en krijg je een subsidie € 8 per m2, gelijk aan 30% van de gemiddelde kosten.

ISDE subsidie bedragen en minimale oppervlakte

Subsidiebedragen en minimale oppervlakte ISDE regeling
MaatregelSubsidiebedrag per m²Minimale oppervlakte
Spouwmuurisolatie€ 4 - 810 m²
Gevelisolatie€ 19 - 3810 m²
Dakisolatie€ 15 - 3020 m²
Zolder/vlieringvloer€ 4 - 820 m²
Vloerisolatie€ 5,50 - 1120 m²
Bodemisolatie€ 3 - 620 m²
HR++ glas€ 23 - 538 m²
Triple glas€ 115 - 1508 m²
Toelichting +-

De ISDE subsidie is geldig bij uitvoering van minimaal 2 energiebesparende maatregelen. Eigenaar-bewoners komen in aanmerking voor subsidie. Warmtepompen vallen ook binnen de ISDE subsidie. Isolatiemaatregelen en een warmtepomp mogen gecombineerd worden om aan de eis van minimaal 2 maatregelen te voldoen.

De subsidie wordt verleend door RVO (Rijkdienst voor Ondernemend Nederland). Na het uitvoeren van de klussen, kun je de ISDE subsidie aanvragen via de website van RVO. Je moet hierbij inloggen met je DigiD en formulieren uploaden die je van het het isolatiebedrijf krijgt. (bron: RVO)

Rekenvoorbeeld ISDE subsidie spouwmuurisolatie

Wanneer je besluit om zowel je spouwmuren (100 m²) te isoleren tegen een kostprijs van € 2.000, als ook je dak (60 m²) te isoleren voor € 3.000, bedragen de totale kosten € 5.000. Wat voor veel gezinnen een forse investering is. Het goede nieuws is dat je voor beide isolatieklussen subsidie ontvangt en dat je binnen enkele jaren het volledige bedrag terugverdiend.

 • Subsidie spouwmuurisolatie: € 800 (100 x 8)
 • Subsidie dakisolatie: € 1.800 (60 x 30)
 • Totaal: € 2.600 subsidie

Zoals je in dit rekenvoorbeeld ziet, is isoleren met de ISDE subsidie momenteel erg voordelig. Wil je weten of jouw huis beter geïsoleerd kan worden en hoeveel je hiermee kan besparen? Ontvang vrijblijvend tot 4 offertes inclusief subsidie van gecertificeerde professionals in jouw buurt:

Verlaagd btw tarief op isolatiewerkzaamheden (9%)

Iedereen die zijn huis laat isoleren door een bedrijf maakt gebruik van het lage btw tarief op arbeid. Dit wil zeggen dat de kosten voor de arbeid (man-uren) belast zijn met het lage btw tarief van 9%. De materiaalkosten zijn wel belast met 21% btw. Deze korting wordt door het isolatiebedrijf in de prijs verwerkt.

Eventuele isolatie subsidie vanuit je gemeente

In sommige gemeenten is het mogelijk om vanuit de gemeente subsidie te ontvangen voor energiebesparende maatregelen. Het beste kun je hiervoor de website van jouw gemeente checken of bellen met het gemeente loket.

Sommige gemeenten geven geen subsidie meer, omdat de landelijke regeling van kracht is. Als je gemeente wel subsidie geeft, mag je deze combineren met de landelijke ISDE subsidie en krijg je dubbel korting.

Lees hier of het verplicht is om je woning te isoleren in Nederland.

Groene lening tegen lage vaste rente

Er zijn diverse fondsen waar je tegen een zeer lage rente geld kan lenen voor duurzame investeringen in je woning, zoals spouwmuurisolatie. Een voorbeeld is het Nationaal Warmtefonds waar je gedurende de hele looptijd van de lening een vaste rente betaalt van slechts 1,5 tot 1,9%.

Isolatie financieren vanuit je hypotheek

Sommige hypotheekverstrekkers zijn bereid om een bedrag in je hypotheek vrij te maken zodat je kan investeren in energiebesparende maatregelen voor je huis. Bijvoorbeeld wanneer de woning een overwaarde heeft. Bespreek voor meer informatie de mogelijkheden met je hypotheekverstrekker.

Spouwmuur isoleren

Muur isolatie kosten berekenen

Je kunt de kosten voor spouwmuurisolatie zelf vrij nauwkeurig berekenen. Als je de oppervlakte van de buitenmuren en de breedte van de spouw weet, kun je een goede inschatting maken. Zie onderstaande uitleg:

Oppervlakte van de buitenmuren

Om het aantal vierkante meters te berekenen, meet je de oppervlakte van alle buitenmuren van het huis. Bereken de lengte x breedte van elke gevel en trek de oppervlakte van de ramen en deuren hier vanaf.

Aan de hand van de gemiddelde prijzen per m² (in de tabel bovenaan deze pagina) kun je de kosten voor het isoleren van de spouwmuren zelf berekenen.

Bij grote oppervlaktes zal de vierkante meterprijs richting de € 15 gaan. Bij kleine oppervlaktes ligt de vierkante meterprijs eerder rond de € 20. Dit geldt voor de meest gebruikte isolatiematerialen EPS parels en glaswol. De prijs voor isoleren met PUR schuim is ongeveer 1,5x zo hoog.

Boorpatroon bij spouwmuurisolatie
 • Het muuroppervlak van een tussenwoning is gemiddeld 30 tot 50 m²
 • Het muuroppervlak van een 2-onder-1-kapwoning is gemiddeld 80 tot 120 m²
 • Het muuroppervlak van een vrijstaande woning is gemiddeld 120 tot 170 m²

Spouwbreedte

Hoe breder de spouw, des te meer isolatiemateriaal er in de spouwmuren past. Een dikker isolatiepakket kost iets meer, maar zorgt ook voor een hogere isolatiewaarde.

De meeste woningen hebben een spouwbreedte van 5 tot 7 cm. Voor deze spouwbreedtes gelden de gemiddelde prijzen per vierkante meter die je in de tabel bovenaan deze pagina terug vindt.

Bij een spouwbreedte van meer dan 7 cm kan de prijs per m² met enkele euro's hoger liggen.

Is de spouw smaller dan 5 cm? Dan wordt het afgeraden om met EPS parels of glaswol te isoleren. Deze materialen kunnen zich niet goed verdelen in een smalle spouw. Isoleren met PUR schuim kan hier wel.

Binnenkant spouwmuur

Tip

Je kunt de spouwbreedte van een muur bepalen door de dikte van de totale muur via een raam- of deuropening te meten en hier 20 a 21 cm (bakstenen + stukwerk) van af te trekken.

Kosten zelf berekenen: conclusie

Nu je de oppervlakte van de muren en de prijs per m² weet, kun je de spouwmuurisolatie kosten zelf berekenen.

Hier kunnen nog kosten bijkomen voor extra werkzaamheden. Dit verschilt per woning. In de paragraaf 'Extra kosten bij spouwmuurisolatie' op deze pagina vind je deze extra kostenposten terug.

Rekenvoorbeeld prijs spouwmuurisolatie

Rekenvoorbeeld prijs spouwmuurisolatie
OnderdeelPrijsAantalTotaal
Isoleren€ 18 / m²100 m²€ 1.800
Ventilatie€ 35 / stuk4x€ 140
Spouwborstels€ 10 / stuk10x€ 100
Totaal--€ 2.040
Toelichting +-

Dit rekenvoorbeeld is gebaseerd op een 2-onder-1-kapwoning met onderstaande kenmerken. Prijzen zijn inclusief btw.

 • Muuroppervlakte: 100 m²
 • Spouwbreedte: 6 cm
 • Standaard voegwerk
 • Kruipruimte aanwezig
 • Spouwmuren lopen door naar de buren
 • Geen spouwvervuiling
 • Geen steiger of hoogwerker benodigd

Bovenstaand rekenvoorbeeld geeft een indicatie van de kosten van spouwmuurisolatie van een gemiddelde 2-onder-1-kapwoning. Met een jaarlijkse besparing van € 600, wordt de isolatie in dit voorbeeld binnen 3,5 jaar terugverdiend. De exacte kosten en besparing kunnen verschillen.

Verder is het goed om je ervan bewust te zijn dat er soms nog enige onderhandelingsruimte bij isolatiebedrijven in zit. Heb jij een offerte ontvangen, dan kan het nooit kwaad om het over de prijs te hebben. Zeker als je nog buren, familie of kennissen hebt die je wellicht als klant kan aandragen, zit er misschien nog wel wat korting in.

Veel gestelde vragen

Wat kost spouwmuurisolatie ongeveer?

De totaalkosten van spouwmuurisolatie lopen uiteen van € 700 voor een kleine tussenwoning tot € 3.500 voor een groot vrijstaand huis.

Wat zijn de spouwmuurisolatie kosten per m2?

Spouwmuurisolatie kost ongeveer € 15 tot € 20 per vierkante meter. Dit geldt voor de meest gebruikte isolatiematerialen EPS parels en glaswol vlokken. Voor spouwmuurisolatie met PUR schuim zijn de kosten hoger, namelijk € 25 tot € 40 per m2.

Hoeveel bespaar je met spouwmuur isolatie?

Met spouwmuurisolatie bespaar je tot 30% op je stookkosten. De jaarlijkse besparing is voor een tussenwoning zo'n € 250, voor een 2-onder-1-kapwoning zo'n € 600 en voor een vrijstaand huis zelfs € 1.000 of meer.

Hoeveel graden scheelt spouwmuur isolatie?

Spouwmuurisolatie zorgt voor minder warmteverlies door de muren. De binnenmuren worden tot 5 graden warmer en de verwarming kan enkele graden omlaag. 's Zomers houdt spouwmuurisolatie de warmte juist buiten en blijft het in huis langer koel.

Wat kost spouwmuurisolatie voor een appartement?

Het isoleren van de spouwmuren van een appartement kost gemiddeld € 700 tot € 1.000 inclusief btw. Dit geldt voor de meest gebruikte isolatiematerialen: EPS parels of glaswol.

Wat kost spouwmuurisolatie voor een tussenwoning?

Het isoleren van de spouwmuren van een tussenwoning kost gemiddeld € 700 tot € 1.200 inclusief btw. Dit geldt voor de meest gebruikte isolatiematerialen: EPS parels of glaswol.

Wat kost spouwmuurisolatie voor een hoekwoning?

Het isoleren van de spouwmuren van een hoekwoning kost gemiddeld € 1.500 tot € 2.000 inclusief btw. Dit geldt voor de meest gebruikte isolatiematerialen: EPS parels of glaswol.

Wat kost spouwmuurisolatie voor een 2-onder-1-kapwoning?

Het isoleren van de spouwmuren van een 2-onder-1-kapwoning kost gemiddeld € 1.800 tot € 2.500 inclusief btw. Dit geldt voor de meest gebruikte isolatiematerialen: EPS parels of glaswol.

Wat kost spouwmuurisolatie voor een vrijstaand huis?

Het isoleren van de spouwmuren van een vrijstaand huis kost gemiddeld € 2.500 tot € 3.500 inclusief btw. Dit geldt voor de meest gebruikte isolatiematerialen: EPS parels of glaswol.

Spouwmuurisolatie

Kosten

€ 700 - 3.500

Subsidie

30%

i

Bij uitvoering van minimaal 2 isolatiemaatregelen kom je in aanmerking voor subsidie.

Klik hier voor meer info

Besparing

15 - 30%

TVT

3 - 4 jaar

i

De terugverdientijd van spouwmuurisolatie is gemiddeld 3 tot 4 jaar. I.c.m. subsidie kan dit nog korter zijn.

30%
CO₂ impact
i

Met spouwmuurisolatie bespaar je tot 30% op het gasverbruik van je woning. Hiermee voorkom je jaarlijks 500 tot 1.000 kg CO₂ uitstoot (afhankelijk van woningtype en huidige isolatie). Inschatting besparing: gasverbruik (1.500 m³) x uitstoot (1,89 kg CO₂/m³) x 30% = 850 kg CO₂/jaar.

Deze besparing staat per jaar gelijk aan:

4.545 km met de auto

85 spijkerbroeken

35 bomen planten

Leestijd
7 min
Datum
8 mei 2024

Ook besparen met spouwmuurisolatie?

Ontvang tot 4 offertes

Gratis en vrijblijvend

Lokale installateurs

Gratis offertes ontvangen

Ook interessant voor jou

Wat is spouwmuurisolatie?

Lees meer

Wat zijn de kosten van spouwmuurisolatie?

Lees meer

Spouwmuur na-isoleren, hoe werkt dat?

Lees meer

Welke isolatiemateriaal is het beste?

Lees meer

Spouwmuurisolatie nadelen

Lees meer

Subsidie voor spouwmuurisolatie

Lees meer

Heb je een vraag voor ons?

Aanhef*

Voornaam*

Achternaam*

Emailadres*

Bericht*

Door op "verstuur bericht" te klikken ga je akkoord met de algemene voorwaarden.

duurzaamheidsvergelijker logo

Via dit contactformulier kun je ons een vraag stellen. Wij proberen je vraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Om offertes aan te vragen, gebruik je de offerte tool. Klik op onderstaande knop om je offerte-aanvraag te starten.

Offertes aanvragen
Omhoog