Home>Zonnepanelen>Zonnepanelen kopen>Offerte

Zonnepanelen offertes

Leestijd:
3 minuten
Laatste update:
7 mei 2024
Zonnepanelen offertes

Je hebt besloten dat je thuis zonne-energie wilt opwekken. De volgende stap is om zonnepanelen offertes van verschillende installateurs te vergelijken. In dit artikel leggen we uit hoe je offertes kunt aanvragen en waar je op moeten letten.

Zonnepanelen offertes aanvragen

Via Duurzaamheidsvergelijker kun je gratis en vrijblijvend tot 4 offertes voor zonnepanelen vergelijken van specialisten in jouw regio. Start je aanvraag hier.

De meeste installatiebedrijven kunnen op afstand een offerte uitbrengen. Zij hebben namelijk software waarmee ze via internet jouw woning kunnen bekijken. Je kunt dus met weinig gedoe diverse offertes ontvangen in je mailbox.

Er kan tot wel 40% prijsverschil zitten tussen de aanbieders. Dat betekent dat je duizenden euro’s kunt bespaar op de aanschafkosten! Kies echter niet gelijk voor de goedkoopste aanbieder. Er zijn meer zaken belangrijk.

Offertes aanvragen: waar op letten?

Niet alleen de prijs is van belang bij het vergelijken van offertes voor zonnepanelen. Bestudeer ook de volgende zaken per installateur:

  • Installatietijd: wanneer kan de installateur aan de slag?
  • Voorgestelde merken: welke merken en types zonnepanelen, omvormers en installatiemateriaal wordt aangeboden? Is het kwaliteit, of zijn het goedkopere merken?
  • Garantievoorwaarden: hoelang wordt er garantie geboden op de installatiewerkzaamheden? En de materialen zelf? Helpt de installateur bij de afhandeling wanneer er problemen zijn?
  • Aanbetaling: wees voorzichtig met het doen van aanbetalingen, maar betaal bijvoorbeeld een gedeelte op de dag van levering/installatie.
  • Reputatie: zoek de installateur eens online op. Zijn andere klanten over het algemeen tevreden?
  • Keurmerk: heeft de installateur een keurmerk?

Zonnepanelen kopen

Zonnepanelen aanschaffen is redelijk rechtdoorzee, maar je moet wel voorbereid zijn om miskopen te voorkomen. Het is belangrijk om het potentiële zonnepanelen installatiebedrijf de juiste vragen te stellen. Lees je bijvoorbeeld ook in over zonnepanelen op een plat dak, of bijvoorbeeld zonnepanelen op de grond.

Lees ook ons uitgebreide artikel over het kopen van zonnepanelen om je goed voor te bereiden. Met deze informatie ben je klaar om de juiste aankoop te doen!

Kosten van zonnepanelen

De prijs van zonnepanelen is de laatste jaren enorm gedaald. Voor huishoudens is het nu mogelijk om zonder subsidies binnen afzienbare tijd de investering terug te winnen, gewoonlijk tussen de 6 en 9 jaar.

De exacte kosten verschillen per huishouden, maar over het algemeen kun je aannemen dat een zonnepaneelinstallatie tussen de €1,30 en €1,70 per Wattpiek kost. De meeste installaties zijn rond de 3.000 Wattpiek. Dat betekent een gemiddelde prijs tussen de €3.900 en €5.100.

Keurmerk installateurs

Met de juiste kwaliteit kun je minimaal 25 jaar plezier hebben van je zonnepanelen. Om de koper te helpen bij de zoektocht naar kwalitatieve installatiebedrijven en producten, heeft de Nederlandse overheid het keurmerk Zonnekeur opgezet.

Bij het vergelijken van offertes kun je uitzoeken welke zonnepaneleninstallateurs een zogenaamde Zonnekeur-installateur zijn.

Zonnepanelen

Kosten

€ 2.500 - 6.000

Subsidie

Btw teruggave

i

Bij de aanschaf van zonnepanelen kun je het btw-bedrag terugvragen aan de belastingdienst.

Klik hier voor meer info

Besparing

Tot 100%

i

Dankzij de salderingsregeling kun je de kosten van je stroomverbruik tot 100% verminderen. Het is zelfs mogelijk dat je totale stroomrekening negatief wordt.

TVT

4 - 6 jaar

40%
CO₂ impact
i

We nemen aan dat de stroom die je thuis verbruikt voor 40% direct kan worden opgewekt en geleverd door de eigen zonnepanelen. Inschatting besparing: stroomverbruik (2.760 kWh) x uitstoot (0,556 kg CO₂/kWh) x 40% = 614 kg CO₂/jaar.

Deze besparing staat per jaar gelijk aan:

3.283 km met de auto

61 spijkerbroeken

26 bomen planten

Leestijd
3 minuten
Datum
7 mei 2024

Ook besparen met zonnepanelen?

Ontvang tot 4 offertes

Gratis en vrijblijvend

Lokale installateurs

Gratis offertes ontvangen

Ook interessant voor jou

Wat zijn zonnepanelen?

Lees meer

Welke soorten zonnepanelen zijn er?

Lees meer

Zonnepanelen op een plat dak

Lees meer

Welke soort omvormer is het beste?

Lees meer

Waar let je op bij het kopen van zonnepanelen?

Lees meer

Zonnepanelen offertes aanvragen en vergelijken

Lees meer

Hoe je de btw teruggave van zonnepanelen regelt

Lees meer

Heb je een vraag voor ons?

Aanhef*

Voornaam*

Achternaam*

Emailadres*

Bericht*

Door op "verstuur bericht" te klikken ga je akkoord met de algemene voorwaarden.

duurzaamheidsvergelijker logo

Via dit contactformulier kun je ons een vraag stellen. Wij proberen je vraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Om offertes aan te vragen, gebruik je de offerte tool. Klik op onderstaande knop om je offerte-aanvraag te starten.

Offertes aanvragen
Omhoog