Wacht... tot 40% op je offerte besparen?

Wil je geen offertes aanvragen, maar wel de laatste trends
en tips ontvangen over duurzaam wonen en leven?

Vul je emailadres hieronder in en blijf op de hoogte.

Zonnepanelen offertes

Je hebt besloten dat je thuis zonne-energie wilt opwekken. De volgende stap is om zonnepanelen offertes van verschillende installateurs te vergelijken. In dit artikel leggen we uit hoe je offertes kunt aanvragen en waar je op moeten letten.

Vergelijk zonnepanelen offertes en bespaar.

Navigeer naar:

Gratis offertes voor ontvangen? Start hier

Zonnepanelen offertes aanvragen

Via Duurzaamheidsvergelijker hebben we een offerte-aanvraag service. Klik hier om naar het formulier te gaan.

De meeste installatiebedrijven kunnen op afstand een offerte uitbrengen. Zij hebben namelijk software waarmee ze via internet jouw woning kunnen bekijken. Je kunt dus met weinig gedoe diverse offertes ontvangen in je mailbox.

Er kan tot wel 40% prijsverschil zitten tussen de aanbieders. Dat betekent dat je duizenden euro’s kunt bespaar op de aanschafkosten! Kies echter niet gelijk voor de goedkoopste aanbieder. Vergelijk de installateurs op onderstaande punten.

Zonnepanelen op een woning

Offertes aanvragen: waar op letten?

Niet alleen de prijs is van belang bij het vergelijken van offertes voor zonnepanelen. Bestudeer ook de volgende zaken per installateur:

  • Installatietijd: wanneer kan de installateur aan de slag?
  • Voorgestelde merken: welke merken en types zonnepanelen, omvormers en installatiemateriaal wordt aangeboden? Is het kwaliteit, of zijn het goedkopere merken?
  • Garantievoorwaarden: hoelang wordt er garantie geboden op de installatiewerkzaamheden? En de materialen zelf? Helpt de installateur bij de afhandeling wanneer er problemen zijn?
  • Aanbetaling: wees voorzichtig met het doen van aanbetalingen, maar betaal bijvoorbeeld een gedeelte op de dag van levering/installatie.
  • Reputatie: zoek de installateur eens online op. Zijn andere klanten over het algemeen tevreden?
  • Keurmerk: heeft de installateur een keurmerk?

Zonnepanelen kopen

Zonnepanelen aanschaffen is redelijk rechtdoorzee, maar je moet wel voorbereid zijn om miskopen te voorkomen. Het is belangrijk om het potentiële zonnepanelen installatiebedrijf de juiste vragen te stellen.

Om je voor te bereiden op het kopen van zonnepanelen, hebben we hier een compleet overzicht voor gemaakt. Met deze informatie ben je klaar om de juiste aankoop te doen!

Kosten van zonnepanelen

De prijs van zonnepanelen is de laatste jaren enorm gedaald. Voor huishoudens is het nu mogelijk om zonder subsidies binnen afzienbare tijd de investering terug te winnen, gewoonlijk tussen de 6 en 9 jaar.

De exacte kosten verschillen per huishouden, maar over het algemeen kun je aannemen dat een zonnepaneelinstallatie tussen de €1,30 en €1,70 per Wattpiek kost. De meeste installaties zijn rond de 3.000 Wattpiek. Dat betekent een gemiddelde prijs tussen de €3.900 en €5.100.

Keurmerk installateurs

Met de juiste kwaliteit kun je minimaal 25 jaar plezier hebben van je zonnepanelen. Om de koper te helpen bij de zoektocht naar kwalitatieve installatiebedrijven en producten, heeft de Nederlandse overheid het keurmerk Zonnekeur opgezet.

Bij het vergelijken van offertes kun je uitzoeken welke zonnepaneleninstallateurs een zogenaamde Zonnekeur-installateur zijn. Vraag hiernaar, of zoek het op via de website van Zonnekeur.

Zonnepanelen worden geïnstalleerd op een gebouw

Zonnepanelen offertes vergelijken

Bij Duurzaamheidsvergelijker maken we het makkelijk om offertes te vergelijken voor zonnepanelen. Wij bieden een gratis en vrijblijvende dienst waarmee tot 5 offertes kunnen worden aangevraagd. Vul het formulier hieronder in en er wordt zo snel mogelijk contact met je opgenomen.

Gratis offertes voor ontvangen? Start hier

Lagere Lasten

Meer Comfort

Ontvang gratis op maat gemaakte offertes voor zonnepanelen. Geheel vrijblijvend, je zit nergens aan vast.

Ja, ik wil weten wat ik kan besparen!

Duurzaamheidsvergelijker logo

Wat is Duurzaamheidsvergelijker?

Op Duurzaamheidsvergelijker vind je onafhankelijk advies, informatie en handige tips over het verduurzamen van je woning.

Via ons landelijk netwerk van gecertificeerde specialisten vind je altijd de vakman die het beste past bij jouw project. Je kunt geheel vrijblijvend verschillende offertes aanvragen en vergelijken. Zo vind je altijd de beste deal voor de juiste prijs.

Wat betekenen zonnepanelen voor jouw woning?

Wek je eigen groene stroom op;

Bespaar jaarlijks honderden euro's;

Binnen 6-9 jaar terugverdiend;

Fantastisch rendement en een goede investering;

Je woning krijgt een beter energielabel en wordt meer waard.

Bespaar 40%

Binnen 1 minuut

Offertes vergelijken kan veel geld besparen.

Offertes vergelijken, hoe werkt dit?

Beschrijf je project in het formulier op de website.

We presenteren je project aan gecertificeerde specialisten in jouw regio.

Max. 4 bedrijven brengen vrijblijvend een offerte uit.

Jij beslist of je een opdracht laat uitvoeren, je zit nergens aan vast.

Zoek je meer informatie over zonnepanelen? Lees verder:

zonnepanelen

Wat zijn zonnepanelen?

Wat houdt het in om zonnepanelen op je woning te installeren? Je wilt besparen op je stroomrekening, maar wel zeker weten dat je het juiste systeem aanschaft.

soorten zonnepanelen

Welke soorten zonnepanelen zijn er?

Wie zonnepanelen wil laten plaatsen, krijgt meestal de keuze tussen verschillende soorten zonnepanelen. In dit artikel lees je meer over deze eigenschappen per type zonnepaneel.

zonnepanelen plat dak

Zonnepanelen op een plat dak

Het installeren van zonnepanelen op een plat dak is een nog interessantere investering dan bij een schuin dak. Bij een plat dak is er meer vrijheid om een legplan te maken voor de installatie.

omvormers zonnepanelen

Welke soort omvormer is het beste?

Er bestaan verschillende manieren om zonnepanelen aan te sluiten op je meterkast. Er komt echter altijd een omvormer aan te pas, die de elektriciteit omvormt naar een bruikbare spanning en stroom.

zonnepanelen kopen

Waar let je op bij het kopen van zonnepanelen?

Je hebt besloten dat je zonnepanelen wilt kopen, je laat zo’n flinke besparing immers niet links liggen. Maar waar houd je rekening mee?

zonnepanelen offertes

Zonnepanelen offertes aanvragen en vergelijken

Je hebt besloten dat je thuis zonne-energie wilt opwekken. In dit artikel leggen we uit hoe je offertes kunt aanvragen en waar je op moeten letten.

btw terugvragen

Hoe je de btw teruggave van zonnepanelen regelt

Wanneer je zonnepanelen aanschaft kun je de btw daarover terugvragen bij de Belastingdienst. Op deze pagina vind je een complete handleiding voor het indienen van de btw-teruggave over zonnepanelen.